H Enterprise Greece ανακοινώνει την έγκριση του Προγράμματός της με αντικείμενο την Προώθηση Κατεψυγμένων Αλιευμάτων, ύψους 2.307.800 ευρώ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως το τέλος του 2023 και είναι 100% χρηματοδοτούμενο από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Πόρους.  

Συγκεκριμένα, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων έρχεται να συμπληρώσει το ευρύτερο  στρατηγικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών εταιριών από την Enterprise Greece, το οποίο απαρτίζεται από 3 βασικές κατηγορίες υπηρεσιών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1/ Ενημέρωση & Πληροφόρηση

2/ Προβολή & Δικτύωση και

3/ Εκπαίδευση & προσωποποιημένη Συμβουλευτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό πακέτο, το οποίο αφορά κυρίως σε δράσεις μάρκετινγκ και συμμετοχής σε εκθέσεις, εντάσσεται στις υπηρεσίες «Προβολή & Δικτύωση» του οργανισμού και έρχεται να ενισχύσει τον στόχο αύξησης των εξαγωγών του κλάδου κατά 19,4%, όπως έχει οριστεί από  το πρόγραμμα.

Ο κ. Ξενοφών- Σπύρος Λουράντος, Ειδικός Σύμβουλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων (ΠΑΣΕΚΤ), δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την Enterprise Greece για τον σχεδιασμό, υποβολή και έγκριση του Προγράμματος. Θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη του κλάδου Κατεψυγμένων Αλιευμάτων, που έχει προχωρήσει σε νέες σημαντικές επενδύσεις, προσλήψεις προσωπικού εν μέσω πανδημίας. Είμαστε στη διάθεση του Οργανισμού για να συμβάλουμε στην άμεση υλοποίηση των Δράσεων Προώθησης».             

Στόχος του προγράμματος Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων της Enterprise Greece είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των ελληνικών κατεψυγμένων  αλιευμάτων μέσα από ένα καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε Τρίτες Χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις επικοινωνίας και αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν σε:

• σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος marketing (above the line),

• σχεδιασμό-ανάπτυξη, διαχείριση ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας
(digital above the line),

• σχεδιασμό-υλοποίηση προγράμματος δημοσίων σχέσεων και εκπαίδευσης (below the line),

• συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις/εκδηλώσεις (physical-digital above the line)

• ιδεασμό-οργάνωση-παραγωγή-προώθηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται:

1. Αύξηση της κατανάλωσης, των εξαγωγών και διείσδυση των κατεψυγμένων αλιευμάτων   σε νέες αγορές.

2. Καθιέρωση των ελληνικών κατεψυγμένων αλιευμάτων στη συνείδηση των καταναλωτών.

3. Ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μεσώ συστηματικών και στοχευμένων ενεργειών marketing και ενημέρωσης για την ποιότητα και τη διατροφική́ αξία των προϊόντων.

4. Διείσδυση σε περισσότερα σημεία λιανικής πώλησης.

Παρόμοιο πρόγραμμα προώθησης κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων (του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013), είχε υλοποιήσει η Enterprise Greece με επιτυχία και το 2013-15, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό (1.250.000€).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης