Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη επιδεινώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016, λόγω των ανησυχιών για τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία αλλά και για την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη μειώθηκε στις 9,3 από τις 19,2 μονάδες τον Μάιο. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις 18,4 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτώση οφείλεται στις χαμηλότερες εκτιμήσεις των επενδυτών για τις τρέχουσες συνθήκες και στις χαμηλότερες οικονομικές προσδοκίες, που διαμορφώνονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012.

«Η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την Ευρωζώνη μεταξύ των επενδυτών» αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Sentix, Manfred Huebner.

Οι επενδυτές εμφανίζονται νευρικοί εξαιτίας της νέας κυβέρνησης στην Ιταλία, η οποία υπόσχεται να αυξήσει τις δαπάνες, να μειώσει τους φόρους και να αμφισβητήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινήσεις που θα αυξήσουν το χρέος της Ιταλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης