Ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans δήλωσε σήμερα ότι είναι λογικό η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει τις σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων της καθώς η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.

Με την οικονομία να εμφανίζει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και με την ανεργία να υποχωρεί συνεχώς «το να διαμορφώσουμε την πολιτική σε ελαφρώς περιοριστική κατεύθυνση είναι λογικό, ενώ θα μπορούσαμε να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο για αρκετό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Evans σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε επίσης ότι ένα “ουδέτερο” επίπεδο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων είναι μεταξύ 2,75 και 3% και μια πιο περιοριστική πολιτική ενδεχομένως να είναι περίπου 50 μονάδες βάσης πιο ψηλά.

Σημειώνεται ότι σήμερα τα επιτόκια της Fed είναι στο 2% με 2,25%.

Ο Evans σημείωσε επίσης ότι δεν ανησυχεί για τον πληθωρισμό, προσθέτοντας ότι ο δείκτης καταναλωτή ενδεχομένως να κινηθεί προς το επίπεδο του 2,2-2,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την πρόσφατη επίθεση του Αμερικανού προέδρου κατά της Fed ο κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι «κοιτάζουμε μια ισχυρή οικονομία και προσαρμόζουμε την πολιτική μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης