Απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ακόμα ένδειξη ότι αμερικανική αγορά εργασίας παλεύει να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού που ώθησε στην ανεργία περισσότερους από 22 εκατομμύρια Αμερικανούς πριν από έναν χρόνο.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας ανήλθαν στις 770.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαρτίου, αυξημένες κατά 45.000 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας θα διαμορφωθούν στις 700.000.

Τα στοιχεία ψαλιδίζουν τις ελπίδες ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ εμφανίζει απτά σημάδια ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού, η οποία ώθησε πολλούς τομείς της οικονομίας να αναστείλουν ή να περιορίσουν τη δραστηριότητά του, ενώ έπληξε σφόδρα κυρίως όσους εργάζονταν σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον τομέα των υπηρεσιών.

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού είτε να υποχωρούν είτε να σταθεροποιούνται και τις νοσηλείες και τους θανάτους να μειώνονται, πολλές πολιτείες έχουν αρχίσει να ξανανοίγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε ο ρυθμός των εμβολιασμών στις ΗΠΑ που κυμαίνονται σε περίπου 2,4 εκατομμύρια την ημέρα ενισχύει τις ελπίδες ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην εθνική υγεία και την οικονομία αμβλύνεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης