Στο 1,6% σκαρφαλώνει σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι εκτιμήσεις ότι η αμερικανική οικονομία θα ανεβάσει ταχύτητα τους επόμενους μήνες, δίνοντας ισχυρή ώθηση και στον πληθωρισμό.

Την Πέμπτη υπεγράφη από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το πακέτο τόνωσης των 1,9 τρισ. δολ. το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή η χώρα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την έξοδό της από την κρίση του κορωνοϊού με την επιτάχυνση των εμβολιασμών να επιτρέπει στις πολιτείες τη σταδιακή άρση των περιορισμών που το προηγούμενο διάστημα έπλητταν σοβαρά την οικονομική δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα δώσει οδηγίες στις πολιτείες να θεωρήσουν όλα τα ενήλικα άτομα επιλέξιμα για εμβολιασμό έως την 1η Μαΐου.

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση στο 10ετές σκαρφαλώνει στο 1,6%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να κερδίζει οκτώ μονάδες βάσης αγγίζοντας το 1,61%. Η απόδοση στο 30ετές ενισχύεται παράλληλα στο 2,348%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάλογη είναι η εικόνα και στους ευρωπαϊκούς τίτλους, με την απόδοση στο γερμανικό 10ετές να σκαρφαλώνει δύο μ.β. στο -0,32% και στο βρετανικό πέντε μ.β. στο 0,78%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης