Συνολικά 7 Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πέθαναν το 2022 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Μόλις σήμερα νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές Ιουλίου, βρέθηκε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι ο Ρώσος μεγιστάνας Γιούρι Βορόνοφ ο οποίος είχε διασυνδέσεις με τη ρωσική Gazprom.

Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής της Lukoil, ο Αλεξαντερ Σουμπότιν, βρέθηκε νεκρός στα 43 του χρόνια.

Στις 18 Απριλίου, ο Vladislav Avayev, η σύζυγός του και η κόρη του βρέθηκαν νεκροί στο διαμέρισμά τους στη Μόσχα, σύμφωνα με το  ρωσικό πρακτορείο TASS. Ο Avayev ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, και του ενεργειακού κολοσσού Gazprom.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη μέρα, 19 Απριλίου, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Σεργκέι Προτοσένια, βρέθηκε νεκρός μαζί με την γυναίκα και την κόρη του στο εξοχικό του στην Ισπανία, όπου ήταν για τις διακοπές του Πάσχα. Οι Ισπανικές αρχές απέδωσαν τον θάνατό του σε αυτοκτονία, ενώ πριν είχε σκοτώσει την γυναίκα του και την κόρη του με τσεκούρι μετά από έκρηξη θυμού.

Το Φεβρουάριο, ανώτερος αξιωματούχος οικονομικών και ασφαλείας της Gazprom, ο 61χρονος Αλεξάντερ Τιουλάκοφ, βρέθηκε απαγχονισμένος στην έπαυλή του και πιο συγκεκριμένα στο γκαράζ του σπιτιού. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυτοκτόνησε.

Περί τα τέλη Ιανουαρίου, ο Λεονίντ Σούλμαν, ανώτερο στέλεχος της Gazprom, βρέθηκε νεκρός από μαχαιριές στο μπάνιο του σπιτιού του στο Λενίνσκι, κοντά στην Αγία Πετρούπολη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης