Εκσυγχρονισμό κανόνων και ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στις εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν ζήτησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκο Παπαθανάση, με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι κατατέθηκαν οι θέσεις και οι επισημάνσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που αφορούν τη λειτουργία της αγοράς, καταγράφηκε η ισχύουσα κατάσταση και στη συζήτηση που ακολούθησε αναλύθηκαν εκτενέστατα όλα τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ειδική αναφορά έγινε στο αίτημα του εμπορικού κόσμου για την άμεση κατάργηση παρωχημένων θεσμών και γραφειοκρατικών εμποδίων, την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου και τις νέες διαδικτυακές μορφές του, καθώς και την αμφιλεγόμενη λειτουργία διαφόρων τύπων υπαίθριων εορταστικών και μη αγορών-παραλαϊκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καφούνης ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πρωτοβουλία του Συλλόγου να «στεγάσει την ελληνική επιχειρηματικότητα», αναβιώνοντας ένα αναξιοποίητο κτήριο που βρίσκεται σε εμπορικό άξονα με κλειστά καταστήματα και ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου για την υλοποίηση του οράματος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε τη βούλησή του να επιλεγούν οι βέλτιστες λύσεις.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Καφούνης, δήλωσε ότι «τώρα είναι η στιγμή, με την υιοθέτηση σύγχρονων κανόνων και πρακτικών που εφαρμόζονται στις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να κυριαρχήσουν, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο». Όπως πρόσθεσε, αναμένει από την ηγεσία του υπουργείου «την έμπρακτη συμπαράσταση και την υιοθέτηση προτάσεων που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του εμπορικού κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης