Στην ανάγκη δημιουργίας στην Ελλάδα, Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ), για να διευκολυνθεί η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος Σταύρος Καφούνης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε για την εμβάθυνση της συνεργασίας με το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, με τον γενικό διευθυντή Εμπορίου του Σενζέν, Ουάνγκ Γιουμίνγκ και ομάδα υψηλόβαθμων συνεργατών του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιστημονική τεχνολογία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, τις επιχειρηματικές επενδύσεις στην Ελλάδα, την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής στην περιφέρεια της Σενζέν και τέλος, τον κλάδο της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γιουμίνγκ, παρουσίασε το επιχειρηματικό και επιστημονικό προφίλ του Σενζέν, αναφέρθηκε στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας και, προωθώντας την παγκόσμια οικονομική πολιτική των Νέων Δρόμων του Μεταξιού «One Belt One Road Initiative» της κινέζικης κυβέρνησης, εξήγησε γιατί επενδύουν στην εμπορική συνεργασία με την χώρα μας, που αποτελεί πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Ανακοίνωσε δε, την έναρξη διαλόγου, με σκοπό την δημιουργία ενός «Ελληνικού επιχειρηματικού κέντρου» στην Σενζέν.

Ο κ. Καφούνης επισήμανε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο χώρων να επενδύσουν στην επιχειρηματική συνεργασία, για την ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά της Ευρώπης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών νέας τεχνολογίας και βιομηχανικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ανέδειξε την ευκαιρία προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού στην Αθήνα, λόγω του υψηλού κοινωνικού και οικονομικού προφίλ των κατοίκων της Σενζέν, καθώς και την ανάπτυξη αμφίπλευρων επιχειρηματικών δράσεων στον τομέα του πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας στην Ελλάδα, Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ), για να διευκολυνθεί η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, να ενισχυθούν οι εξαγωγές και να εισαχθεί τεχνογνωσία, με ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προσφέροντας φορολογικά και άλλα κίνητρα στους εν δυνάμει επενδυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης