ΕΣΗΕΑ: Να εφαρμοστούν σύντομα τα μέτρα ενίσχυσης για τον έντυπο Τύπο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 18:13
ΕΣΗΕΑ: Να εφαρμοστούν σύντομα τα μέτρα ενίσχυσης για τον έντυπο Τύπο

Την ικανοποίηση του για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη στήριξη του εντύπου Τύπου, πανελλαδικού και περιφερειακού, εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Το Δ.Σ.της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η υπό ψήφιση διάταξη δεν επιφέρει γρήγορα αποτελέσματα, καθώς πρέπει να εκδοθούν οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίηση των δράσεων ενίσχυσης του εντύπου Τύπου. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την στενή συνεργασία κυβέρνησης, κομμάτων και ΕΣΗΕΑ, ώστε τα μέτρα να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό και να μην οδηγηθούν στις προεκλογικές καλένδες.

Πιστεύουμε ότι τα μέτρα πρέπει να ενισχύσουν την πολυφωνία με αντικειμενικά κριτήρια και χωρίς αποκλεισμούς, κατά τα πρότυπα ενίσχυσης που ισχύουν στη Γαλλία, και φυσικά για εκδότες, οι οποίοι είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ υπενθύμισε ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο «έθεσε από τη συγκρότησή του ως μια από τις βασικές προτεραιότητές του τη στήριξη των εφημερίδων, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων» με διημερίδα στις 25 & 26 Ιανουαρίου 2018.

Στην ημερίδα συμμετείχαν δημοσιογράφοι από όλη την Ευρώπη ανάμεσά τους οι Γαλλικές Ενώσεις, ο Γενικός Γραμματέας της Ιταλικής Ομοσπονδίας, ο πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Τζιμ Μπουμέλα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, πανεπιστημιακοί και πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι.

Συμμετείχαν επίσης οι Πρόεδροι της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ ενώ καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ για το σημερινό αποτέλεσμα. «Η διημερίδα υπήρξε το έναυσμα για την έναρξη του διαλόγου, καθώς υπήρξε δέσμευση τόσο της Κυβέρνησης όσο και των πολιτικών κομμάτων, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας» καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 18:14