Η Federal Reserve είναι πιθανό να οδηγήσει “σταδιακά” τα επιτόκια σε ελαφρώς περιοριστική περιοχή, εφόσον τα σύννεφα πάνω από το οικονομικό outlook ξεκαθαρίσουν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans.

«Εάν εξαλειφθούν οι καθοδικοί κίνδυνοι και τα θεμελιώδη συνεχίσουν να είναι ισχυρά, περιμένω τα επιτόκια να αυξηθούν λίγο πάνω από το ουδέτερο επίπεδο – περίπου στο εύρος μεταξύ 3% και 3,25%», δήλωσε ο Evans σε ομιλία του σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Evans προβλέπει άλλες τρεις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης την κάθε φορά αυτό το έτος, έναντι του σχεδιασμού της κεντρικής τράπεζας για άλλες δύο κινήσεις, μετά τις τέσσερις αυξήσεις του 2018 που οδήγησαν τα επιτόκια στο 2,25% με 2,50%.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων, ο Evans εκτίμησε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να περιμένει για έξι μήνες προκειμένου να δει πώς θα εξελιχθεί η οικονομία.

«Νομίζω ότι οι εξελίξεις το πρώτο μισό του 2019 θα είναι πολύ σημαντικές για να γίνει αυτή η αξιολόγηση για τις μελλοντικές αποφάσεις νομισματικής πολιτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Chicago Fed έχει δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed αυτό το έτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης