Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 10:59
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανακάμπτουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα από τα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, στα οποία υποχώρησαν χθες, παίρνοντας ώθηση από τις τεχνολογικές και τις τραπεζικές μετοχές, παρόλο που οι επενδυτές προσπαθούν να διαχειριστούν τις προοπτικές για νέες παγκόσμιες διαμάχες στο εμπόριο.

Οι γερμανικές μετοχές, που επηρεάζονται εύκολα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, ενισχύθηκαν κατά 0,7%, αν και οι γαλλικές μετοχές σημείωσαν οριακή άνοδο, αφού οι ΗΠΑ απείλησαν να επιβάλουν τιμωρητικούς δασμούς έως 100% σε εισαγωγές αξίας 2,4 δισ. δολαρίων από τη Γαλλία, σε προϊόντα όπως η σαμπάνια, οι τσάντες και το τυρί.

Οι μετοχές των εταιρειών προϊόντων πολυτελείας LVMH, Kering και Hermes σημείωσαν πτώση περίπου 1,5%.

Ο ευρύτερος πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε, ωστόσο, άνοδο 0,5% στις 10.18 ώρα Ελλάδας, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή του υποχώρηση σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ύστερα από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επαναφορά των δασμών σε εισαγωγές μετάλλων από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα UniCredit σημείωσε άνοδο 1,1% αφού ανακοίνωσε ότι εφέτος θα προχωρήσει σε επαναγορά μετοχών της και σε περικοπή του 9% του εργατικού της δυναμικού, στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου έως το 2023 για μείωση του κόστους κατά 1 δισ. ευρώ στη δυτική Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, 11:13