Οι υψηλότερες καταναλωτικές δαπάνες στην Ευρωζώνη το α΄ τρίμηνο βοήθησαν το ΑΕΠ να ενισχυθεί στην αρχή του 2019 από το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε σήμερα την αρχική εκτίμηση για άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,4% το α΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο και 1,2% από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δ΄ τρίμηνο το ΑΕΠ της Ευρωζώνης είχε αναπτυχθεί κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι οι τελικές καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,5% μετά από άνοδο 0,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 1,1%, επιβραδύνοντας από άνοδο 1,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ οι εξαγωγές της Ευρωζώνης ενισχύθηκαν 0,6% (+1,2% το προηγούμενο τρίμηνο) και οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,4% (+1,2% το προηγούμενο τρίμηνο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,3% το α΄ τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε κατά 1,3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης