Αύξηση 2,3% σημείωσε το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Στην Ε.Ε. των 28 το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα το 2016 οι ρυθμοί ανάπτυξης διαμορφώθηκαν στο 1,8% και 2,0%.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,6% και στις δύο ζώνες το δ΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το γ΄ τρίμηνο το ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί κατά 0,7% και στις δύο ζώνες.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,7% στην Ευρωζώνη και κατά 2,6% στην Ε.Ε. το δ΄ τρίμηνο του 2017, έπειτα από ανάπτυξη 2,7% και στις δύο ζώνες το προηγούμενο τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία της Eurostat για το ελληνικό ΑΕΠ επιβεβαιώνουν την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, το ελληνικό ΑΕΠ εμφανίζει οριακά αύξηση 0,1% το δ΄ τρίμηνο από το προηγούμενο, ενώ από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 εμφανίζει άνοδο 1,9%.

Σε τριμηνιαία βάση, τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης το δ΄ τρίμηνο εμφανίζουν Εσθονία (+2.2%), Σλοβενία (+2,0%) και Λιθουανία (+1,4%), ενώ η Ελλάδα και η Κροατία καταγράφουν τη χαμηλότερη ανάπτυξη (+0,1%) και ακολουθούν Ιταλία και Λετονία (+0,3%).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης