Το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη μειώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, αλλά η πτώση δεν ήταν τόσο κακή όσο αναμενόταν διότι τα lockdowns που επιβλήθηκαν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού δεν έπληξαν την οικονομία τόσο πολύ όσο αναμενόταν.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη υποχώρησε στις -10 μονάδες τον Νοέμβριο από τις -8,3 μονάδες τον Οκτώβριο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις -15 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα νέα lockdowns σε πολλές χώρες της ΕΕ έχουν μικρότερη επίδραση από ό,τι αναμενόταν» τονίζει ο Manfred Huebner, γενικός διευθυντής της Sentix.

Δήλωσε πως αυτό ήταν πιθανό λόγω των θετικών εξελίξεων στην Ασία και στις ΗΠΑ, όπου δεν υπήρχαν δραστικοί περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο δείκτης για την τρέχουσα κατάσταση υποχώρησε στις -32,3 από τις -32 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης προσδοκιών μειώθηκε στις 15,3 από τις 18,8 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Στη Γερμανία, ο δείκτης της τρέχουσας κατάστασης βελτιώθηκε για έκτο συνεχόμενο μήνα, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Οι προσδοκίες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, αλλά η Sentix δήλωσε πως «παραμένουν θετικές, δείχνοντας ότι η πορεία της οικονομικής ανάκαμψης δεν έχει ακόμη εγκαταλειφθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης