Υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις λιανικής τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη, κυρίως χάρη στην αύξηση των αγορών μέσω διαδικτύου, καθώς κατέφθασε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής στις 19 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 1,5% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, μετά από την πτώση 1,7% τον Σεπτέμβριο, από την αύξηση 4,3% σε ετήσια βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ότι η μηνιαία αύξηση θα διαμορφώνεται στο 8% και η ετήσια στο 2,7%.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου και αλληλογραφίας αυξήθηκαν 6,1% σε μηνιαία βάση και 28,5% σε ετήσια βάση, αντισταθμίζοντας την πτώση 2,8% σε μηνιαία βάση και 14% σε ετήσια βάση, των πωλήσεων σε είδηση ένδυσης και υπόδησης στα καταστήματα.

Επίσης οι πωλήσεις βενζίνης μειώθηκαν 3,7% σε μηνιαία βάση, και 9,6% σε ετήσια βάση, σε μια μεγαλύτερη πτώση από ό,τι στον προηγούμενο μήνα, καθώς λιγότεροι άνθρωποι ταξίδεψαν εξαιτίας της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης