Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συνέχισε να επεκτείνεται με υψηλούς ρυθμούς τον Ιούλιο, καθώς το εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας οδήγησε σε εκτίναξη της ζήτησης, αλλά τα προβλήματα στον εφοδιασμό έστειλαν σε άνοδο το κόστος εισαγωγών.

Τα θετικά στοιχεία έρχονται μετά από τα επίσημα στοιχεία της Παρασκευής που εμφάνισαν ότι η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν στο β΄ τρίμηνο, βγαίνοντας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και τα εργοστάσια παρέμειναν ανοιχτά κατά το μεγαλύτερο μέρος των lockdowns, η χαλάρωση των περιορισμών οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης.

Ο δείκτης μεταποίησης της IHS Markit επιβραδύνθηκε στις 62,8 μονάδες τον Ιούλιο, από το ιστορικό υψηλό των 63,4 μονάδων τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε υψηλότερα των αρχικών εκτιμήσεων για 62,6 μονάδες.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, υποχώρησε από τις 62,6 μονάδες τον Ιούνιο στις 61,1 μονάδες τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson, τόνισε πως το γεγονός ότι η ανάπτυξη της μεταποίησης στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε στο β΄ τρίμηνο, δεν πρέπει να αποτελεί αιτία για ανησυχία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης