Περαιτέρω επιδείνωση κατέγραψε τον Ιούλιο το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, παρά τις εκτιμήσεις για αύξηση, με τις θετικές ενδείξεις από τις χρηματιστηριακές αγορές να μην καθησυχάζουν τους επενδυτές, που προσδοκούν σύντομα μια συμφωνία στο εμπόριο, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix,

Ο δείκτης που καταρτίζει ο όμιλος Sentix για την Ευρωζώνη υποχώρησε στις -5,8 μονάδες τον Ιούλιο από τις -3,3 έναν μήνα νωρίτερα. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στη 0,1 μονάδα. Η τιμή του δείκτη είναι η χαμηλότερη από τον Νοέμβριο του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υποδείκτης για τη Γερμανία βυθίστηκε στις -4,8 μονάδες από τις -0,7 του περασμένου μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.

«Η υψηλή εξάρτηση από τις εξαγωγές και τις πωλήσεις στην κινεζική αγορά γίνεται ολοένα και πιο πολύ βαρίδι και η εμπορική διαμάχη επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από το πάλαι ποτέ πρότυπο της Ευρωζώνης» επεσήμανε ο διευθυντής του Sentix Πάτρικ Χούσι αναφορικά με τη Γερμανία.

«Μια ύφεση φαίνεται αναπόφευκτη» δήλωσε για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας στη σύνοδο των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) στην Ιαπωνία ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η πτωτική τάση της οικονομίας μπορεί να ανακοπεί, αλλά πρόσθεσε ότι, παρά ταύτα, οι επενδυτές «και πάλι εμφανίζονται αρνητικοί για την οικονομία».

Ο Χούσι δήλωσε πως όσο περισσότερο αργεί να βρεθεί μια συμφωνία στην εμπορική διαμάχη, τόσο περισσότερο πλήττεται η οικονομική εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με τον Sentix, η έρευνα διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου με τη συμμετοχή 916 επενδυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης