Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014 διαμορφώθηκε ο δείκτης Sentix που καταγράφει το κλίμα στους επενδυτές τον Αύγουστο, και προειδοποίησε για ύφεση στη Γερμανία.

Η ερευνητική ομάδα Sentix ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην ευρωζώνη υποχώρησε στις -13,7 μονάδες τον Αύγουστο από τις -5,8 μονάδες τον Ιούλιο, πολύ χαμηλότερα από τις -7,7 μονάδες που αναμενόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προσδοκίες υποχώρησαν στις -20 μονάδες από τις -13 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2012, όταν η κρίση της ευρωζώνης ήταν σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, υποσχέθηκε τον Ιούλιο του 2012 να κάνει “οτιδήποτε χρειαστεί” για να σώσει το ευρώ, μια δέσμευση που πιστώθηκε τη διάσωση της ευρωζώνης.

Ο διευθυντής του Sentix, Patrick Hussy, ανακοίνωσε ότι “καθώς πλησιάζει η λήξη της θητείας του Draghi, οι οικονομικές προσδοκίες έχουν για άλλη μία φορά φτάσει σε ένα σημείο όπου ο Draghi αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δώσει την ομιλία του “οτιδήποτε χρειαστεί”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις κεντρικές τράπεζες, δεν έχουν αντιστρέψει τις οικονομικές προσδοκίες, πρόσθεσε ο ίδιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης