Ευρωζώνη: Συνεχίστηκε η πτώση του οικονομικού κλίματος και τον Ιούλιο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 12:13
Ευρωζώνη: Συνεχίστηκε η πτώση του οικονομικού κλίματος και τον Ιούλιο

Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έγιναν λιγότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές τους τον Ιούλιο, καθώς η απογοήτευση στον μεταποιητικό τομέα διαμορφώθηκε σε χαμηλό έξι ετών, όταν η Ευρωζώνη ταλανιζόταν από την κρίση κρατικού χρέους και την τραπεζική κρίση.

Η υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος υποδηλώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι απίθανο να ανακάμψει σημαντικά στους επόμενους μήνες, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται η πιθανότητα η ΕΚΤ να αποφασίσει να παράσχει νέα μέτρα τόνωσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε πτώση στις 102,7 μονάδες από τις 103,3 μονάδες τον Ιούνιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.

Ο δείκτης κλίματος για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε στις -7,4 μονάδες από τις -5,6 μονάδες τον Ιούνιο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013.

Μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων μελών της Ευρωζώνης, η εμπιστοσύνη υποχώρησε περισσότερο στη Γερμανία, όπου ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2013.

Αντιθέτως, η εμπιστοσύνη ανέκαμψε στην Ιταλία και στην Ισπανία και έμεινε αμετάβλητη στη Γαλλία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019, 12:47