Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συρρικνώθηκε κατακόρυφα τον προηγούμενο μήνα καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν εκ νέου περιορισμούς για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

Η οικονομία της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί ξανά αυτό το τρίμηνο, αλλά με ελπίδες για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και επιπλέον στήριξη από την ΕΚΤ, οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο επόμενο έτος αναβαθμίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύνθετος ΡΜΙ της IHS Markit υποχώρησε στις 45,3 μονάδες τον Νοέμβριο από τις 50 μονάδες του Οκτωβρίου. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 45,1 μονάδες.

«Η οικονομία της Ευρωζώνης περιήλθε ξανά σε ύφεση τον Νοέμβριο, καθώς οι κυβερνήσεις ενέτειναν τις προσπάθειες κατά του κορωνοϊού, με την επιχειρηματική δραστηριότητα ένα πλήττεται για άλλη μία φορά από τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση του ιού» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Chris Williamson.

Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 41,7 μονάδες από τις 46,9 μονάδες του Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο, όταν το πρώτο κύμα έπληξε την Ευρώπη.

Ωστόσο η συνολική αισιοδοξία για το επόμενο έτος βελτιώθηκε και ο σύνθετος δείκτης μελλοντικής παραγωγής αυξήθηκε στις 60,4 μονάδες από τις 56,5 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης