«Φούσκα» ή νέα νομισματική εποχή το Bitcoin, που ξεπέρασε τα 7.000 δολάρια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 12:16
«Φούσκα» ή νέα νομισματική εποχή το Bitcoin,  που ξεπέρασε τα 7.000 δολάρια
Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η τιμή του Bitcoin, δίνοντας την αίσθηση πως ο ανήφορος του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος δεν έχει αντιστάσεις.

Χθες το Bitcoin κατέκτησε άλλο ένα ορόσημο - αυτό των 7.000 δολαρίων – σε λιγότερο από έναν μήνα από τη «διάσπαση» των 5.000 δολαρίων, ενώ σήμερα συνεχίζει ακάθεκτο την εξερεύνηση νέων ιστορικών υψηλών πάνω από τα 7.400 δολάρια.

Τα κέρδη, δε, του κρυπτονομίσματος μέχρι στιγμής εφέτος ξεπερνούν το 600%, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς υπερβαίνει τα 100 δισ. δολάρια!

Η τελευταία ανοδική ώθηση στο Bitcoin δόθηκε αυτήν την εβδομάδα από την απόφαση του χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων CME - της μεγαλύτερης πλατφόρμας διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος, να ανακοινώσει τα σχέδιά του για έναρξη διαπραγμάτευσης futures Bitcoin.

Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2017 και υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Και ενώ η απόφαση της CME έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από τους επενδυτές του Bitcoin, δεν είναι λίγες οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για «φούσκα» στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, η οποία δεν επιτηρείται από τις ρυθμιστικές Αρχές.

Ερωτηθείς, ωστόσο, από το Bloomberg για το εάν τον φοβίζει η πιθανότητα μιας φούσκας, ο CEO της CME, Terry Duffy, δήλωσε: «Η δουλειά μας είναι να διαχειριζόμαστε τον κίνδυνο, όχι να αποφασίζουμε ποια είναι η τιμή ενός προϊόντος».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017, 12:18