Το χρονοδιάγραμμα για το αποτέλεσμα της μελέτης σκοπιμότητας και μία ενδεχόμενη επιτυχή έκβασή της ως προς την επένδυση της Volkswagen στην Ελλάδα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, περίπου στις αρχές Απριλίου, ανέφερε ο ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης. «Τότε θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον τρόπο που θα επιλεγεί το νησί και ποιο θα είναι» σημείωσε.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1, ο κ. Φραγκογιάννης έδωσε την εικόνα για τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό, όπως επίσης και για το πρώτο απτό βήμα που πραγματοποιήθηκε προχθές, με την επιτόπια έρευνα για την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας -χρόνο, κόστος, προϋποθέσεις του project- με κλιμάκιο στελεχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα από τα νησιά που εξετάζονται, τη Θάσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της οικονομικής διπλωματίας εξήγησε ότι αυτή η μελέτη γίνεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία και ενόψει του σχετικού νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, θέματα υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, που πρόκειται να καταρτιστεί από το Υπουργείο Ενέργειας, καθώς αυτό είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Κάνουμε πράξη αυτό που υποσχεθήκαμε: Να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε επενδυτικό προορισμό» επισήμανε. Ειδικότερα για τη Volkswagen διευκρίνισε ότι «έχουμε αποκτήσει μια πολύ καλή σχέση», αναφέροντας τη σημασία που έχει μια σχέση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, πράγμα που έχουμε κατακτήσει, όπως είπε, καθώς πληρούμε τις βασικές προϋποθέσεις -αγορά, πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή- γι’ αυτό και υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από πολλές χώρες, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα κ.λπ., με τις οποίες έχουμε συζητήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Φραγκογιάννης μίλησε για την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του με κυβερνητικό κλιμάκιο στο Τόκιο, με στόχο -όπως υποστήριξε- τη σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και τις προοπτικές για οικονομική συνεργασία που αναπτύχθηκαν σε σημαντικές συζητήσεις με κυβέρνηση και επενδυτικούς κολοσσούς της Ιαπωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε τη σημασία που έχει το επόμενο βήμα, ώστε με σκληρή δουλειά να μετατραπούν από ελληνικής πλευράς οι δυνητικές ευκαιρίες σε πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης