Σε καταρχάς συμφωνία με τους θεσμούς έχει έρθει η κυβέρνηση για τις βασικές ενεργειακές εκκρεμότητες, όπως τόνισε εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης.

Ειδικότερα, όπως είπε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις δημοπρασίες ενέργειας ΝΟΜΕ υπάρχει καταρχάς συμφωνία για αποκλιμάκωση των δημοπρατούμενων ποσοτήτων όσο προχωρά η αποεπένδυση με την πώληση των λιγνιτών μέχρι και την κατάργησή των δημοπρασιών στο τέλος του 2019, μόλις θα έχει ολοκληρωθεί και η πώληση των μονάδων της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης.

Για τη χρέωση προμηθευτή (ΠΧΕΦΕΛ) ο υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία για παράταση μέχρι το 2020 με σταδιακή αποκλιμάκωση. Στη συνέχεια η χρώση θα αντικατασταθεί από τα πράσινα πιστοποιητικά και από μηχανισμό μέσα στο νέο μοντέλο της αγοράς

Για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ αναμένεται να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Σάββατο.
Όπως είπε ο υπουργός κατατέθηκε η πρόταση και θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις. Ήδη όπως είπε υπάρχει συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της ΔΕΠΑ στη Β. Ελλάδα και την ενίσχυση της συμμετοχής της στην εταιρεία παροχής αερίου της Αττικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σταθάκης βρέθηκε λύση για το θέμα της παρακράτησης των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ, που φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης