«Η ελληνική οικονομία έχει κλείσει ένα μεγάλο κύκλο με πολλές δραματικές συνέπειες, όπου στο τέλος της ημέρας έχει θεραπεύσει τα δύο βασικότερα οικονομικά προβλήματα, μέσω των οποίων εκδηλώθηκε κρίση το 2009, δηλαδή ένα τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών της χώρας και τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα που τροφοδοτούσαν ένα μη διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος».

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σταθάκης, «οτιδήποτε συζητάμε για ανάπτυξη και για τον τρόπο που θα κινηθούμε, αυτοί οι δύο πυλώνες που προανέφερα πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα σταθεροί, πάνω στους οποίους δεν θα επιτρέπεται οποιοδήποτε παλινδρόμηση».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και το 2019, στηρίζεται αποκλειστικά σε δύο τομείς, δηλαδή στις εξαγωγές και στον τουρισμό.» Αυτό, όπως επεσήμανε, «είναι πολύ σημαντικό, διότι η ανάκαμψη στηρίζεται σε βιώσιμους πυλώνες που φέρνουν συνάλλαγμα και δεν έχει κανένα στοιχείο τεχνητής ανάπτυξης».

Ακόμη, ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι «η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί ένα νέο πεδίο για την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση νέων επενδύσεων», στο πλαίσιο πάντα και της περιφερειακής ανάπτυξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τους τομείς που έχουν προοπτικές, ο πρώην υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ενεργειακό τομέα, προσθέτοντας ότι η έρευνα και η καινοτομία που παράγονται από τα Πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την παραγωγική δυναμική της χώρας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης