Αξιωματούχοι από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεσμεύτηκαν να υψώσουν ένα κοινό μέτωπο στη μάχη κατά της απειλής του κορωνοϊού, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα σε συγκεκριμένες δράσεις που θα λάβουν, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

«Δεδομένου του πιθανού αντίκτυπου του COVID-19 στην παγκόσμια ανάπτυξη, επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να χρησιμοποιήσουν όλα τα κατάλληλα εργαλεία πολιτικής για να πετύχουμε ισχυρή, βιώσιμη ανάπτυξη και να προστατευθούμε απέναντι στους καθοδικούς κινδύνους» αναφέρεται στην ανακοίνωση των χωρών της Ομάδας των 7 (G7), σύμφωνα με το CNBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παράλληλα με την ενίσχυση των προσπαθειών για επέκταση των υπηρεσιών υγείας, οι υπουργοί Οικονομικών της G7 είναι έτοιμοι να λάβουν μέτρα, περιλαμβανομένων δημοσιονομικών μέτρων όπου είναι απαραίτητο, για να συμβάλουν στην απάντηση στον ιό και να στηρίξουν την οικονομία σε αυτή τη φάση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι κεντρικές τράπεζες της G7 θα συνεχίσουν να πληρούν την εντολή τους, στηρίζοντας έτσι τη σταθερότητα των τιμών και την οικονομική ανάπτυξη, διατηρώντας παράλληλα την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι αρχές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας δεσμεύονται επίσης «να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης