Μια από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα είναι πλέον η γαλλική, σύμφωνα με διεθνή έρευνα. Ειδικά για την Κρήτη παρουσιάζει εφέτος αύξηση 7% σε σχέση με την περσινή χρονιά, αγγίζοντας το 1,7 εκατομμύριο επισκέπτες και βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των αγαπημένων προορισμών των Γάλλων.
Αυτό επισήμανε η αντιπεριφεριάρχης Μαρία Λιονή, η οποία βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κρήτης, στη διεθνή τουριστική επαγγελματική έκθεση International French Market IFTM TOP RESA 2019 του Παρισιού.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την κα Λιονή, ο υπουργός, από τις επαφές που είχε με παράγοντες του παγκόσμιου τουρισμού, μετέφερε το μήνυμα ότι οι περισσότεροι έδειξαν ενδιαφέρον για την Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα μάλιστα με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκο Κώτσογλου «σε μια περίοδο που ο ελληνικός τουρισμός είχε μια από τις σημαντικότερες αναταράξεις των τελευταίων ετών, η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα ήταν ποτέ αμέτοχη.

Η παρουσία της σε εκθέσεις όπως η Top Resa του Παρισίου, έχει ως αποτέλεσμα, την στήριξη των ξενοδόχων της αλλά και των λοιπών επαγγελματικών του τουρισμού. Οι Γάλλοι είναι λαός που λατρεύει την Κρήτη, το είδαμε ξεκάθαρα, στις συναντήσεις μας και ευελπιστούμε οι όποιες απώλειες να μειωθούν κατά το δυνατόν, δίνοντας βάρος στην επόμενη (2020) και τις επόμενες σαιζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης