Αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Eurogroup θα αποτελέσει ο ιταλικός προϋπολογισμός, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Mario Centeno, καλώντας όλες τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να σεβαστούν τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν το ιταλικό σχέδιο το οποίο η Κομισιόν και οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν δηλώσει πως παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα συζητήσουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών για το 2019, όλων των χωρών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας.

«Είναι σημαντικό να φέρουμε όλα τα κράτη-μέλη ώστε να ευθυγραμμιστούν με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, και αυτό είναι που ψάχνουμε και σήμερα επίσης, στην ολοκλήρωση της συζήτησής μας», δήλωσε ο Centeno στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire, δήλωσε πως βλέπει διευρυμένη στήριξη για την πρόταση για έναν προϋπολογισμό της ευρωζώνης, αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι υπάρχει μια ευρύτερη συναίνεση για την αναγκαιότητα του να υπάρχει προϋπολογισμός της ευρωζώνης», ανέφερε ο Le Maire προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Le Maire δήλωσε πως υπάρχει διευρυμένη στήριξη για σύγκλιση αναφορικά με την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού, αλλά αναγνώρισε ότι υπάρχει αντίθεση σε έναν σταθεροποιητικό ρόλο.

Δήλωσε ακόμη πως ο ίδιος και ο Γερμανός ομόλογός του, Olaf Scholz, προσπαθούσαν να ξεπεράσουν τις διαφορές για έναν προτεινόμενο φόρο στους διαδικτυακούς κολοσσούς, ανοίγοντας τον δρόμο για συμφωνία μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης