Γερμανία: Αιφνιδίασε η πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Μάιο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 13:08
Γερμανία: Αιφνιδίασε η πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Μάιο

Περισσότερο από το αναμενόμενο επιδεινώθηκε τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, τον οποίο καταρτίζει το ινστιτούτο Ifo, κυρίως λόγω της «βουτιάς» που κατέγραψε η εμπιστοσύνη στον κλάδο υπηρεσιών, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία χάνει δυναμική μετά το ισχυρό ξεκίνημα της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 97,9 μονάδες από την επιβεβαιωμένη τιμή των 99,2 μονάδων του προηγούμενου μήνα. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 99,1 μονάδες.

«Η γερμανική οικονομία συνεχίζει να υστερεί σε δυναμική» ανέφερε σε ανακοίνωση ο επικεφαλής του Ifo Κλέμενς Φιστ, προσθέτοντας ότι η υποχώρηση στην αξιολόγηση των μάνατζερ για τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες είναι ο βασικός λόγος για τη γενικότερη πτώση.

«Στον κλάδο των υπηρεσιών, το επιχειρηματικό κλίμα υπέστη σημαντικό πλήγμα» δήλωσε ο Φιστ, με τον υποδείκτη του Ifo για το κλίμα στις υπηρεσίες να καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Απρίλιο του 2013.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 13:08