Περισσότερο από το αναμενόμενο βελτιώθηκε ο δείκτης κλίματος μεταξύ των Γερμανών επενδυτών τον Μάιο, καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και ενισχύονται οι ελπίδες για ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου ZEW.

Η γερμανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με τη βαθύτερη της ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρόλο που οι αρχές έχουν ξεκινήσει να χαλαρώνουν το lockdown που επιβλήθηκε για να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε άνοδο στις 51,0 μονάδες τον Μάιο από τις 28,2 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 32,0 μονάδες..

«Αυξάνεται η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει οικονομική ανάκαμψη από το καλοκαίρι και ύστερα» ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ZEW Άχιμ Βάμπαχ.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -93,5 από τις -91,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -88,0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η γερμανική οικονομία θα ανεβάσει και πάλι ταχύτητα το τέταρτο τρίμηνο, δήλωσε ο Βάμπαχ, αλλά πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη πιθανόν θα χρειαστεί λίγο χρόνο. «Μόνο το 2022, θα επιστρέψει το ΑΕΠ στα επίπεδα του 2019» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης