Για απάτη άνω των 5 δισ. δολ. κατηγορείται ο αυτοαποκαλούμενος εφευρέτης του Bitcoin, Craig Wright.

Το 2016, ο Craig Wright ισχυρίστηκε ότι ήταν εκείνος που δημιούργησε το ψηφιακό νόμισμα, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi ‎Nakamoto.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, φέρεται να χρησιμοποιούσε ψεύτικα συμβόλαια και υπογραφές για την απόκτηση Bitcoins που είχε στην κατοχή του ο συνάδελφός του, Dave Kleiman, ο οποίος απεβίωσε το 2013, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε ο αδελφός του Kleiman.

Η οικογένεια του Kleiman υποστηρίζει ότι έχει δικαιώματα σε περισσότερα από 1 εκατ. Bitcoins που είχε εξορύξει ο Kleiman και τεχνολογίες blockchain που είχε αναπτύξει ο ίδιος όσο ζούσε, των οποίων η αξία ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια.

Το 2011, οι Wright και Kleiman ίδρυσαν την W&K Info Defense Research LLC, μια εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα που εστιάζει στην κυβερνοασφάλεια, ενώ είχαν συνεργαστεί για εκτεταμένες δραστηριότητες σχετικές με το Bitcoin, όπως αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του Kleiman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το 2016, σε ανάρτηση σε blog αλλά και σε συνεντεύξεις του, ο Wright ανέφερε ότι ήταν ο βασικός συμμετέχων σε μια ομάδα που ανέπτυξε το λογισμικό πίσω από το Bitcoin, υπό το ψευδώνυμο Satoshi ‎Nakamoto. Στη συνέχεια και έπειτα από την έντονη αμφισβήτηση που δέχτηκε, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην παρουσιάσει περαιτέρω στοιχεία, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης