Με κύριο θέμα τη γενικότερη λειτουργεία του συνεταιριστικού κινήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη με το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ).

Ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε πως μέχρι τέλος του έτους θα κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο που διέπει τους συνεταιρισμούς και τις συνεταιριστικές οργανώσεις «και ζήτησε από τον ΣΑΣΟΕΕ να συμβάλει με τις παρατηρήσεις του στη διαμόρφωση ενός νόμου, ο οποίος θα αναβαθμίσει το ρόλο του συνεταιριστικού κινήματος ως βασικού μοχλού της αγροτικής ανάπτυξης στην Ελλάδα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΑΣΟΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση που κράτησε περισσότερο από μιάμιση ώρα, οι δυο πλευρές μίλησαν επίσης για τα χρέη που έχουν αρκετοί συνεταιρισμοί, με τον ΣΑΣΟΕΕ να ζητά ταχύτερες διαδικασίες των εκκαθαρίσεων, όρους εξυπηρέτησης των οφειλών στα πρότυπα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού και αναστολή των δικαστικών διώξεων όσο διαρκεί η εκκαθάριση.

Παράλληλα, συζητήθηκε το πρόβλημα της «μαύρης» οικονομίας που υπάρχει στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα, καθώς και οι ελληνοποιήσεις που παρατηρούνται στην κτηνοτροφία.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο ΣΑΣΟΕΕ επανάφερε το θέμα των αποζημιώσεων σε καλλιέργειες που καταστράφηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού και οι οποίες δεν αποζημιώνονται βάσει του ισχύοντος Κανονισμού του ΕΛΓΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης