Ποιο είναι το καλύτερο επενδυτικό στοίχημα σε μία περίοδο έντονης μεταβλητότητας και κορύφωσης του γεωπολιτικού ρίσκου; Η Goldman Sachs απαντά οι αναδυόμενες αγορές. Και η απάντηση εκπλήσσει, δεδομένου ότι στο παρελθόν σε περιόδους αναταραχής και διόρθωσης αυτές έρχονταν αντιμέτωπες με τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων.

Ωστόσο, τον τελευταίο μήνα οι μετοχές των αναδυόμενων έχουν προσφέρει απόδοση 3,1%, υψηλότερη δηλαδή από των αμερικανικών (2,5%), ενώ αποτελούν μία σαφώς πιο φθηνή και κατά συνέπεια ελκυστική επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman, οι επιχειρήσεις των αναδυόμενων εμφανίζουν ταχεία ανάπτυξη εσόδων και κερδών, και αποτιμήσεις κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα – παράγοντες που τους κάνουν να δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης.

Δηλώνουν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις μετοχές φαρμακευτικών της Ινδίας, καθώς ο Ναρέντρα Μόντι ετοιμάζεται να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία και εκείνες των εταιρειών καταναλωτικών αγαθών του Μεξικού.

Εκτός αγοράς μετοχών επιλέγουν το χρέος Αργεντινής. Αν και ουδείς μπορεί να αγνοήσει το πολιτικό ρίσκο, η απαισιοδοξία για το Μεξικό και την Αργεντινή είναι μάλλον υπερβολική, εκτιμούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένουν, δε, πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της NAFTA, που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις μεξικανικές μετοχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης