Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο από ό,τι αναμενόταν, με τους εργοδότες πιθανότατα να είναι απογοητευμένοι από την έλλειψη εργατικού δυναμικού, καθώς η οικονομία ανοίγει εκ νέου.

Οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν μόλις κατά 266.000 τον προηγούμενο μήνα μετά από την άνοδο κατά 770.000 τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 978.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία, τα πρώτα μετά από την έγκριση του πακέτου διάσωσης 1,9 τρισ. δολαρίων για την ανακούφιση από την πανδημία, δεν θα αλλάξουν τις προσδοκίες ότι η οικονομία εισήλθε στο β΄ τρίμηνο με ισχυρό momentum και είναι σε τροχιά για τις καλύτερες επιδόσεις εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

Από τη βιομηχανία μέχρι τα εστιατόρια, οι εργοδότες αναζητούν υπαλλήλους. Αρκετοί παράγοντες, όπως οι γονείς που μένουν ακόμη στο σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά, αποχωρήσεις σε σχέση με τον κορωνοϊό και γενναιόδωρα επιδόματα ανεργίας, βρίσκονται πίσω από την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μέτριος ρυθμός προσλήψεων θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν λήγουν τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας.

Επίσης το ποσοστό της ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 6,1% τον Απρίλιο από το 6% του Μαρτίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης