Νομοσχέδιο για την έγκριση των όρων των άρθρων συμφωνίας της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (ΑΙΙΒ) η οποία έχει 93 κράτη – μέλη, ενέκρινε η σερβική κυβέρνηση.

Στα κράτη μέλη περιλαμβάνονται, επίσης, χώρες εκτός της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και άλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδιότητα μέλους του οργανισμού θα δώσει στη Σερβία πρόσβαση σε ευνοϊκά δάνεια για έργα προτεραιότητας, αναφέρεται σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η σερβική κυβέρνηση.

Το διοικητικό συμβούλιο της AIIB ενέκρινε την αίτηση ένταξης της Σερβίας τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με τις αιτήσεις της Αλγερίας, της Λιβύης, του Μαρόκου, της Δημοκρατίας του Τόγκου, και της Γκάνα.

«Τα έξι υποψήφια μέλη θα προσχωρήσουν επίσημα στην AIIB μόλις ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εσωτερικές (σ.σ. στη χώρα τους) διαδικασίες και καταθέσουν την πρώτη δόση κεφαλαίου στην Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές που διατέθηκαν στα νέα υποψήφια μέλη προέρχονται από την υπάρχουσα δεξαμενή μη διατεθειμένων μετοχών της AIIB», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης