Η Citi επιμένει ότι η τιμή του Brent θα αυξηθεί στα $78 εντός τριών μηνών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 16:39
Η Citi επιμένει ότι η τιμή του Brent θα αυξηθεί στα $78 εντός τριών μηνών

Ξεχάστε τον εμπορικό πόλεμο και την απαισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία. Η Citigroup εμμένει στην πρόβλεψή της για την άνοδο της τιμής του Brent στα 78 δολάρια το βαρέλι μέσα σε τρεις μήνες.

Οι κίνδυνοι εφοδιασμού, η άνοδος τη ζήτησης στη διάρκεια του καλοκαιριού, οι μειωμένες τοποθετήσεις των funds και η σφικτή αγορά για το εμπόρευμα στη φυσική του μορφή, είναι ορισμένοι από τους λόγους που ανέφερε η τράπεζα προκειμένου να αιτιολογήσει την αισιοδοξία της, σε ένα σημείωμα αναλυτών, συμπεριλαμβανομένου του Ed Morse, παγκόσμιου επικεφαλής ερευνάς αγαθών.

«Με φόντο τις εμπορικές εντάσεις, η εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας έχει σαφώς επιδεινωθεί από τον Μάιο», επισήμανε ο Morse σε σημείωμα του. «Ωστόσο, αυτή η μακροοικονομικά απαισιόδοξη εικόνα επισκιάζει τα θετικά θεμελιώδη της αγοράς πετρελαίου».  

Με τη "βουτιά" των τιμών του πετρελαίου στα τέλη του 2018 να είναι ακόμη ζωντανή στα μυαλά των παραγωγών και με τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τα αποθέματα του πετρελαίου που έχει παραχθεί, είναι απίθανο να υπάρξει ραγδαία αύξηση της παραγωγής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τη Citi.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 16:39