Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται σε λίγες ώρες να ανταλλάξουν απόψεις και εθνικές πρακτικές σχετικά με τις δημόσιες επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο που έχουν στόχο την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η συζήτηση συνδέεται με τις κοινές αρχές για την προώθηση των επενδύσεων, στις οποίες το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία τον Απρίλιο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μία από αυτές τις αρχές, η ζώνη του ευρώ πρέπει να εξασφαλίσει δημόσιες επενδύσεις υψηλής ποιότητας για την τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Eξάλλου, o πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να παρουσιάσει τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου της ευρωομάδας και την υποβολή υποψηφιοτήτων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει περί τα μέσα Νοεμβρίου.
Η εκλογή του νέου προέδρου του Eurogroup αναμένεται να γίνει στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια, το Eurogroup θα συνεδριάσει με την λεγόμενη “περιεκτική” του μορφή (inclusive format) με βασικά θέματα την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και τους δημοσιονομικούς κανόνες της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση αυτή μετέχουν οι υπουργοί των χωρών της ΕΕ που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη για τη Σταθερότητα, τον Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, καθώς και οι υπουργοί της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Κροατίας που έχουν προσκληθεί ως παρατηρητές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης