Η ΕΕ απορρίπτει την ιταλική πρόταση συμβιβασμού για έλλειμμα 2,2%

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, 12:40
Η ΕΕ απορρίπτει την ιταλική πρόταση συμβιβασμού για έλλειμμα 2,2%
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απορρίπτει την θεωρούμενη ως "συμβιβαστική" πρόταση από πλευράς Ιταλίας για στόχο ελλείμματος 2,2% στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας για το 2019, διά δηλώσεων του αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Ο επίτροπος τόνισε ότι η Ρώμη πρέπει να προχωρήσει σε «ουσιαστικές αλλαγές» στο σχέδιο προϋπολογισμού, την ίδια ώρα που ευρωπαϊκές πηγές της Handelsblatt έκαναν λόγο για έναρξη διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ιταλίας για το θέμα, ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα, πιθανόν στις 19 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν η μείωση κατά 0,2% του στόχου για το έλλειμμα του 2019 στον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό θα έφτανε για την έγκρισή του, ο κ. Ντομπρόβσκις δήλωσε:

«Δεν φαίνεται να φτάνει κατά κανέναν τρόπο».

Πρόσθεσε δε ότι τα σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης έχουν ήδη πλήξει την ιταλική οικονομία, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού της χώρας.

Η κυβέρνηση των λαϊκιστών "αντισυστημικών" του Κινήματος Πέντε Αστέρια με την εθνικιστική δεξιά Λέγκα έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μικροσυμβιβασμών προκειμένου να εγκριθεί από την ΕΕ ο προϋπολογισμός, ωστόσο συνεχίζει να υπεραμύνεται των βασικών σημείων του σχεδίου της.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018, 12:43