Το 86% των πολιτών εκτιμά ότι τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας δεν είναι ασφαλή, ενώ το 78% θεωρεί πως η οικονομική κατάστασή τους θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία MRB για λογαριασμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την κατάσταση της οικονομίας, το βαθμό εμπιστοσύνης των πολιτών τους θεσμούς και τη στάση τους απέναντι στον κάδο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ένωση, τονίστηκε πως η δυσπιστία ως προς την βιωσιμότητα της δημόσιας ασφάλισης, καθώς και η στροφή προς την ιδιωτική, αποτελεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα έδειξε ότι το 84% των πολιτών φοβάται ότι τα ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκείς συντάξεις στο μέλλον, ενώ 9 στους 10 δήλωσε ότι η σύνταξή τους δεν θα επαρκή για να καλύψει τις ανάγκες τους.

Τέλος, 7 στους 10 αναγνωρίζουν την ανάγκη εξασφάλισης καλύτερων υπηρεσιών υγείας μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ, Δημήτρη Μαζαράκη, οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να είναι μια αξιόπιστη συμπληρωματική λύση, ειδικά στους τομείς της Υγείας και της Σύνταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης