Με ιδιαίτερη προσοχή θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα στοιχεία που κατέθεσε αντιπροσωπεία των αγροτών στην πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Θάνου, σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά του βαμβακιού. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε σήμερα η κ. Θάνου με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Όπως τόνισε μετά τη συνάντηση η κ. Θάνου, για το θέμα υπάρχει αίτημα συνεργασίας, τόσο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, για τον καθορισμό ενδεικτικής τιμής πώλησης στο βαμβάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο πλαίσιο που αυτό εμπίπτει και στις δικές μας αρμοδιότητες, δηλαδή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα συνεργαστούμε και ως προς το ζήτημα αυτό» σημείωσε.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι εμμένουν στη θέση τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο και, όπως αναφέρθηκε, διέκριναν «ευήκοα ώτα από την πλευρά της προέδρου και των μελών της Επιτροπής». Πρόσθεσαν ότι ευελπιστούν η έρευνα, η οποία είναι στην ευχέρια της επιτροπής, θα βάλει φρένο σε μία πρακτική που καταδυναστεύει τους αγρότες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης