Η επιβράδυνση στην ευρωζώνη δεν είναι αρκετά μεγάλη για να αλλάξει η πολιτική της ΕΚΤ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 15:33
Η επιβράδυνση στην ευρωζώνη δεν είναι αρκετά μεγάλη για να αλλάξει η πολιτική της ΕΚΤ
Η αδυναμία στην ανάπτυξη της οικονομίας στην ευρωζώνη δεν είναι αρκετά σημαντική για να αλλάξει την πορεία πολιτικής της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρόλο που η προοπτική παραμένει αβέβαιη, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης Κλάας Κνοτ.

Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 0,2% το τρίτο τρίμηνο ενώ η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε, αυξάνοντας τους φόβους ότι η πενταετής ανάπτυξη της ευρωζώνης ίσως φθάνει στο τέλος της ενώ η ΕΚΤ σχεδιάζει να προχωρήσει σε περιστολή των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

«Σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο αντίκτυπος δεν είναι τέτοιος που θα μας ανάγκαζε να αλλάξουμε θεμελιωδώς την προοπτική μας», δήλωσε ο Κνοτ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, στην τηλεόραση του CNBC.

Παράλληλα αρνήθηκε να πει πότε η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Διατηρώντας τα σταθερά έως το επόμενο καλοκαίρι είναι η προσδοκία της τράπεζας, όχι μια δέσμευση, δήλωσε ο Κνοτ, και το πραγματικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι προς οποιαδήποτε πλευρά αυτής της προσδοκίας.

Απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό ότι η ΕΚΤ θα αλλάξει την πολιτική της για να βοηθήσει την Ιταλία. Δήλωσε επίσης ότι η όποια μετάδοση από την αύξηση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων έχει υπάρξει μέχρι στιγμής περιορισμένη και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται ενέργειες από την ΕΚΤ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 15:39