Η Γερμανία ανησυχεί και μειώνει ήδη κατά 15% η κατανάλωση φυσικού αερίου στο εξάμηνο

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 15:17
Η Γερμανία ανησυχεί και μειώνει ήδη κατά 15% η κατανάλωση φυσικού αερίου στο εξάμηνο

Σημαντική μείωση της τάξης του 15% κατέγραψε η κατανάλωση φυσικού αερίου στη Γερμανία κατά το α' εξάμηνο του 2022, ακόμη και αν ληφθούν υπόψη οι διαφορές στις καιρικές συνθήκες, δήλωσε την Τρίτη η Ένωση Βιομηχανιών Ενέργειας BDEW.

Οι Γερμανοί κατανάλωσαν περίπου 15% λιγότερο φυσικό αέριο το α' εξάμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, κυρίως λόγω του πολύ ηπιότερου ανοιξιάτικου καιρού, ανέφερε η BDEW, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.  

Ακόμη και μετά την προσαρμογή για τις επιδράσεις της θερμοκρασίας, η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 8%, σύμφωνα με την BDEW.

Οι πολύ υψηλές τιμές ενέργειας, το αβέβαιο κλίμα όσον αφορά τις οικονομικές εξελίξεις και οι ατομικές πρωτοβουλίες για μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας θα μπορούσαν επίσης να έχουν συμβάλει στη μείωση, τόνισε η BDEW.

Ειδικά τον Ιούνιο του 2022 η κατανάλωση φυσικού αερίου υποχώρησε κατά περίπου 25% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο έχει ήδη μειωθεί από τα μέσα του 2021, τόνισε η BDEW. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου παρήγαγαν περίπου 12% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, πρόσθεσε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 15:17