Παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει η Γερμανία και άλλες χώρες τη Δύσης κατά της Ρωσίας, οι επενδύσεις των γερμανικών εταιρειών στη ρωσική οικονομία το 2018 αυξήθηκαν, υπερβαίνοντας τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε το Γερμανο-ρωσικό επιμελητήριο (Deutsch-Russische Auslandhandelskammer (AHK), επικαλούμενο τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank).

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, ο όγκος των επενδύσεων το 2018 αυξήθηκε κατά 26,4 % σε σχέση με το 2016, όταν είχαν υπερβεί το 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ματίας Σεπ δήλωσε ότι κατ αυτόν τον τρόπο το 2018 καταγράφηκε ένας από τους πιο υψηλούς δείκτες, από την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Παράλληλα, αναφερόμενος στο ότι στην διεθνή κατάταξη του καταλόγου Doing Business, η Ρωσία τα τελευταία 7 χρόνια έφθασε από την 124η στην 31η θέση , είπε ότι η Ρωσία «είναι μια μεγάλη αγορά και ενδιαφέρουσα χώρα για επενδύσεις».

Ο Σεπ διευκρίνισε επίσης ότι αυτό που προσελκύει του ξένους επενδυτές εκτός των άλλων είναι η χαμηλή ισοτιμία του ρουβλίου έναντι του ευρώ, όπως και το ότι υπάρχουν πολλοί Ρώσοι ειδικοί με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Παράλληλα επισήμανε ότι η ρωσική κυβέρνηση κατάφερε να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα σε μερικούς τομείς της οικονομίας.

Πηγή: DW(Russian)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης