Σύμμαχος στη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση του “φαινομένου” του brain drain είναι η Γερμανία, μέσω των επιχειρηματιών της, που δραστηριοποιούνται στη σερβική αγορά, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (RKS), Μάρκο Τσάντεζ.

«Οι ξένοι και ιδιαίτερα οι Γερμανοί επενδυτές είναι οι μεγαλύτεροι σύμμαχοί μας στη μείωση της ανεργίας και την αποτροπή του brain drain» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του RKS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσο περισσότερες επενδύσεις γίνονται από το σύνολο των ξένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων και οι Γερμανοί, τόσο περισσότερα νέα εργοστάσια και νέες θέσεις απασχόλησης προκύπτουν για τους Σέρβους πολίτες, καθώς και περισσότερη εργασία για τις εγχώριες εταιρείες.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες της χώρας θα έχουν επιπλέον λόγους να μην εγκαταλείψουν τη χώρα, να μείνουν εδώ και να εργαστούν».

Ερωτηθείς εάν το φαινόμενο του brain drain μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις γερμανικές επενδύσεις στη Σερβία, ο κ. Τσάντεζ απάντησε αρνητικά, διότι, όπως εξήγησε, «η Σερβία προσφέρει στους ξένους επενδυτές σειρά λόγων να επενδύσουν στην οικονομία, ένας εκ των οποίων είναι και η ποιότητα του εργατικού δυναμικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, «η έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί μια επιπλέον πρόκληση στη Σερβία και σε όλες τις οικονομίες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης