Η ηλιακή ενέργεια πιο ανταγωνιστική και σε περιοχές με χαμηλή ηλιοφάνεια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 11:11
Η ηλιακή ενέργεια πιο ανταγωνιστική και σε περιοχές με χαμηλή ηλιοφάνεια

«Τα φωτοβολταϊκά έχουν κερδίσει τις βιομηχανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας όχι μόνο στα ηλιόλουστα μέρη της Ευρώπης, αλλά και σε βόρεια μέρη της ηπείρου με περιορισμένη ηλιοφάνεια, όπως το Ελσίνκι. Μάλιστα, σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά πάρκα παράγουν ενέργεια σε χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με τις υπόλοιπες τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας, από τον βορρά μέχρι τον νότο».

Αυτό ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φωτοβολταϊκών Ευρώπης (Solar Power Europe) και επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, Αριστοτέλης Χαντάβας, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου στο οποίο συμμετείχε και η Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον.

Ο κ. Χαντάβας ανέφερε ότι το 2019 ο κλάδος των φωτοβολταϊκών πρόσθεσε περισσότερες μονάδες παραγωγής ενέργειας από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία, πρόσθεσε ωστόσο ότι το 2020, λόγω της πανδημίας, θα υπάρξει μικρή πτώση της τάξεως του 10%, η οποία ωστόσο είναι λιγότερο σοβαρή από αυτή που αναμενόταν στην αρχή της κρίσης.

Τέλος, επισήμανε ότι η παραγωγή υδρογόνου που θα στηρίζεται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η μόνη βιώσιμη λύση και γι΄ αυτό ο Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών Ευρώπης με τον αντίστοιχο των Αιολικών (Wind Europe) δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2030 θα έχουν υλοποιηθεί τουλάχιστον 40 GW ανανεώσιμου υδρογόνου στην Ευρώπη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020, 11:27