Οι καλύψεις στους κινδύνους του κυβερνοχώρου ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ασφαλιστικός κλάδος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 13:51
Οι καλύψεις στους κινδύνους του κυβερνοχώρου ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ασφαλιστικός κλάδος

Ο διεθνής όμιλος Μεσιτών Ασφαλίσεων Howden Broking Group (Howden) τιμήθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο της έβδομης κατά σειρά διεξαγωγής των παγκοσμίου εμβέλειας βραβείων Αdvisen Cyber Risks Awards, ως η «Ομάδα της Χρονιάς - Retail Broking Team of the Year».

Στόχος των βραβείων Advisen είναι να αναγνωριστούν ο ρόλος και η συμβολή διακεκριμένων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που ειδικεύονται στην πρόληψη και προστασία από κινδύνους του κυβερνοχώρου, πάντα μέσω ανοιχτής στο ευρύ κοινό ψηφοφορίας. Φέτος, η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε εικονικά από τη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «Quarantine Edition».

Οι καλύψεις που αφορούν στους Κινδύνους του Κυβερνοχώρου θεωρούνται ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος ασφαλιστικός κλάδος και η Howden, ως κορυφαίος διεθνής και εξειδικευμένος μεσίτης, συνδυάζει τη βαθιά εξειδίκευση με την απρόσκοπτη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές.

Τα δύο αυτά σημαντικά στοιχεία την έχουν αναδείξει την πρώτη επιλογή των επιχειρηματικών πελατών σε όλο τον κόσμο, σε ό,τι αφορά στην ασφαλιστική κάλυψη κατά των Κινδύνων του Κυβερνοχώρου.

Κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου, ο Shay Shimkin, επικεφαλής του Global Cyber Practice της Howden, τόνισε:

«Η Ηowden εδώ και πολλά χρόνια έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου, έχοντας προβλέψει ότι θα αποτελέσει έναν κίνδυνο θεμελιώδους σημασίας για τους πελάτες της. Το βραβείο αυτό αποτελεί εξαιρετική αναγνώριση του Ομίλου μας και της εξειδίκευσής μας στις ασφαλίσεις κυβερνοχώρου και συγχρόνως η ψήφος εμπιστοσύνης των πελατών μας και των ανθρώπων της αγοράς μας είναι η σημαντικότερη ανταμοιβή για όλους μας.

»Η διεθνής ομάδα Cyber Risks της Howden αποτελείται από ειδικά καταρτισμένα στελέχη, διαρκώς εστιασμένα στην παροχή καινοτόμων προτάσεων που θα προστατεύσουν τους πελάτες μας από την επόμενη κυβερνοεπίθεση, η επέλαση της οποίας είναι, δυστυχώς, θέμα χρόνου.

»Ο όμιλος Howden μάς δίνει την ευελιξία, την ελευθερία και τη δυνατότητα να παρέχουμε στους πελάτες μας το καλύτερο και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον ταχύτατα εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο στον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε».

Ο Σπύρος Λαθούρης, Cyber Risks Expert & ΙΤ Security της Howden/Matrix, της μεγαλύτερης μεσιτικής της Ελλάδας και εταιρείας μέλους του ομίλου Howden, με αφορμή την τιμητική βράβευση, υπογράμμισε:

«Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική ενθάρρυνση στην καθημερινή προσπάθειά μας να προστατεύσουμε το ελληνικό επιχειρείν -ανεξαρτήτως μεγέθους- από τις ολοένα πιο συχνές και πιο καταστροφικές επιθέσεις που πραγματοποιούν τόσο οι hackers, όσο και το οργανωμένο κυβερνοέγκλημα.

»Στη Howden/Matrix εστιάζουμε στη συντονισμένη ενημέρωση των πελατών μας, ενώ παράλληλα, μέσω σύγχρονων εφαρμογών και εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, προχωρούμε σε αναλύσεις, ποσοτικοποιήσεις και καταγραφή των "κενών" στα μέτρα προστασίας των μηχανογραφικών συστημάτων.

»Στόχος μας είναι, πάντα σε συνδυασμό με την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη, όχι μόνον να περιορίσουμε την όποια επίθεση στο λογισμικό και στα δεδομένα τους, αλλά να φροντίσουμε να έχουν άμεσα στη διάθεσή τους την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων, καθώς και σημαντική οικονομική εξασφάλιση προκειμένου να αντιμετωπίσουν, όσο πιο ανώδυνα, τις παράπλευρες οικονομικές απώλειες, οι οποίες συχνά είναι πολύ μεγάλες».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας: «Στο πλαίσιο της εξειδίκευσης και ανάπτυξης των εργασιών που αφορούν στους κινδύνους του κυβερνοχώρου, ο διεθνής Όμιλος έχει δημιουργήσει τη βραβευμένη Howden Cyber Academy, με στόχο τη συνεχή επιμόρφωση και επανεκπαίδευση των συνεργατών και στελεχών του και τη διασφάλιση υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών σε ένα διεθνές και απαιτητικό πελατολόγιο».

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 13:58