Η Κίνα πιθανόν να γίνει η μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά κρουαζιέρας τα επόμενα 10 με 20 χρόνια καθώς η τουριστική βιομηχανία και ο δημόσιος τομέας εντείνουν τις κινήσεις για να ενισχύσουν τον θαλάσσιο τουρισμό, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της China Daily.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA), έως το 2025 ο αριθμός των Κινέζων ταξιδιωτών που θα έχουν κάνει κρουαζιέρα αναμένεται να αυξηθεί στα 8 με 10 εκατ., καταγράφοντας αύξηση από τα περίπου 2,5 εκατ. πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα που λαμβάνονται αφορούν τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των λιμένων, την αγορά υπερωκεάνιων, την ανάπτυξη μηχανισμών πολυμεταφορών και την έγκριση μεγαλύτερης διάρκειας επισκέψεων χωρίς να απαιτείται βίζα σε περιοχές της ηπειρωτικής Κίνας που βρίσκονται κοντά στα λιμάνια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η μητρόπολη της Σανγκάης στην ανατολική Κίνα σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο, σύνθετο συγκρότημα με καταστήματα αδασμολόγητων ειδών, σαν αυτά που υπάρχουν στα διεθνή αεροδρόμια. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για τη διασύνδεση των μεταφορικών μέσων — κρουαζιερόπλοια, αεροπορικές εταιρίες, τρένα και λεωφορεία.

Στη νήσο Χαϊνάν στη νότια Κίνα έχει ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα που παρέχει τη δυνατότητα για 15νθήμερη επίσκεψη χωρίς να απαιτείται βίζα σε τουριστικά γκρουπ που κάνουν κρουαζιέρα και εισέρχονται στη χώρα από τα λιμάνια της Χαϊνάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επιχειρηματικό επίπεδο, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία ταξιδιών αναψυχής Carnival Corp ανακοίνωσε τη σύσταση κοινοπραξίας με την China State Shipbuilding Corp (CSSC) τον Νοέμβριο, η οποία έως τα τέλη του 2019 θα διαχειρίζεται το δικό της στόλο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης