Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών με θέμα την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.
Στη σύσκεψη, η οποία χαρακτηρίζεται ως διερευνητική των προθέσεων των τραπεζών, συμμετείχαν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών καθώς και της Attica Bank. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες εκτιμούν πως οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ανάγκη να παραμένουν οι περιορισμοί κεφαλαίων οι οποίοι έτσι και αλλιώς έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr όλως παραδόξως, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν φέρουν την κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών, να διστάζει για την άρση των περιορισμών, σε αντίθεση με τις τράπεζες που θεωρούν πλέον μια τέτοια κίνηση επιβεβλημένη.
Ουδέτερη στάση κρατά η Τράπεζα της Ελλάδος, δεδομένου ότι για την απόφαση της άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών είναι αρμόδιο το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι η διατήρηση των κεφαλαιακών περιορισμών δεν έχει πλέον κανένα νόημα, αντιθέτως το μόνο που εξυπηρετεί είναι τη φοροδιαφυγή. Ουσιαστικά, μόνο ένας περιορισμός υφίσταται – και αυτός χωρίς νόημα κατά τους τραπεζίτες: η αλλαγή θεματοφυλακής τίτλων (στην πράξη η μεταφορά τίτλων στο εξωτερικό).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης