Η Κομισιόν ανακοινώνει αύριο τις νέες προβλέψεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ουσιαστικά, ξεκίνα 15θήμερη διαπραγμάτευση (εξ αποστάσεως) μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας για τη νέα αξιολόγηση και για το νέο πόρισμα σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Έτσι, αύριο θα υπάρχει μία πρώτη εικόνα των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την ανακοίνωση των θερινών προβλέψεών της για την πορεία της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβλεπε για την Ελλάδα ύφεση πιο μεγάλη από αυτή του μέσου όρου της ΕΕ. Μένει να επιβεβαιωθεί αν εμμένει σε αυτές τις εκτιμήσεις ή τώρα διαπιστώνει ότι η ελληνική οικονομία αντιμετώπισε τις επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση με σχετική αποτελεσματικότητα..

Αναμένεται όμως και η θέση που παίρνει γενικότερα για το σχέδιο ανάκαμψης το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των κρατών-μελών με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να δεχθεί ειδικούς όρους πέραν των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το επόμενο ορόσημο είναι η Σύνοδος Κορυφής της 17ης  Ιουλίου με τους ηγέτες της ΕΕ να επιχειρούν να βρουν μία συμβιβαστική λύση, όσο ακόμη υπάρχει χρόνος για τις οικονομίες των κρατών μελών με έμφαση στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης