Η κρίση του κορωνοϊού και το νέο μοντέλο ηγεσίας που διαμορφώνεται από αυτή καθώς επίσης και η ευελιξία ως αναπόσπαστο στοιχείο των οργανισμών, ήταν τα κεντρικά θέματα που ανέδειξε το 31ο συνέδριο ηγεσίας της ΕΑΣΕ με τίτλο «Terra Incognita: Leadership for Antifragility», το οποίο διοργανώθηκε εφέτος ψηφιακά από την Παρασκευή 29 έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020.

Παρουσιάζοντας τις ευκαιρίες που κρύβει η τρέχουσα κρίση για την αλλαγή των πλάνων των οργανισμών και τον αναστοχασμό της ηγεσίας, η ίδια η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε ένα μοντέλο επιτυχημένης προσαρμογής στα νέα δεδομένα αφού έλαβε χώρα σε virtual περιβάλλον, διατηρώντας ωστόσο τη διάδραση και τον παλμό που χαρακτηρίζουν το συνέδριο της ΕΑΣΕ εδώ και τρεις δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φέτος το συνέδριο της ΕΑΣΕ αναδεικνύοντας τους τρόπους προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας, άλλαξε μορφή, διατηρώντας τον παλμό και την επικοινωνία με τα μέλη της ΕΑΣΕ και τους συνέδρους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη χρονιά, με πνεύμα ευελιξίας και αλλαγής απέναντι στις προκλήσεις και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Xerox Hellas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρώτη μέρα του συνεδρίου άνοιξε με την ομιλία του διάσημου συγγραφέα του best-seller Black Swan, Nassim Nicholas Taleb, εμπνευστή της έννοιας του Antifragility ο οποίος τόνισε τη σημασία της ανθεκτικότητας που πρέπει να χαρακτηρίζει τους οργανισμούς λόγω της σημερινής ρευστότητας, καθηλώνοντας το κοινό.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τις πρωτοφανείς συνθήκες που κλήθηκε να διαχειριστεί το ελληνικό κράτος λόγω της πανδημίας και επίσπευσαν τον ψηφιακό μετασχηματισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου έκλεισε με τοποθετήσεις από τους: κ.κ. Αθανασία Γκιουλέκα, VP, Rheumatology Strategy and Assets Head, UCB Immunology, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, πρόεδρο του ομόλου ΤΙΤΑΝ, και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ και Νικόλαο Μπακατσέλο, πρόεδρο και CEO της εταιρείας Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ και πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι οποίοι παρουσίασαν πώς οι οργανισμοί που διοικούν προσαρμόστηκαν επιτυχώς στο ρευστό περιβάλλον της πανδημίας.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου ο καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς του INSEAD Mark Mortensen, πραγματοποίησε μία πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση για τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες μπορούν να διοικήσουν ομάδες εξ αποστάσεως (virtual teams), ένα μοντέλο που λόγω της διάδοσης της τηλεργασίας απασχολεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις.

Το συνέδριο συνεχίστηκε με την ομιλία του Στηβ Βρανάκη, Επικεφαλής Δημιουργικού (Chief Creative Officer) της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργική συνεργασία ως αναγκαιότητα την εποχή του κορονοϊού και τις τοποθετήσεις των κ.κ. Μάρι Δασκαλαντωνάκη, διευθύνουσας συμβούλου του ομίλου Grecotel και Managing Director της Grecotel S.A. και Βασίλη Σταύρου, Brand President της εταιρείας ΑΒ Βασιλόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για την ευελιξία ως πρωταρχική αξία στο δικό τους μοντέλο διοίκησης.

Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στην ψυχολογία και στο well being των στελεχών. Ο Πέτρος Πολυχρόνης, Παιδοψυχίατρος και διευθυντής του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α) μίλησε για την πολυπλοκότητα του κόσμου και πώς μπορεί κανείς να τη διαχειριστεί, ενώ η Λένα Διβάνη, συγγραφέας και καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο καλλιτέχνης Νίκος Πορτοκάλογλου ακολούθησαν με τις ομιλίες τους για τον πολιτισμό και την τέχνη με τον τελευταίο να τραγουδάει live για το διαδικτυακό κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης