Ο δανικός ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk προειδοποίησε σήμερα ότι οι εντάσεις στο εμπόριο και η οικονομική επιβράδυνση μπορεί να φρενάρουν την αύξηση των μεταφορών φορτίων.

Η Maersk, η μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων, της οποίας οι οικονομικές επιδόσεις θεωρούνται βαρόμετρο για τις τάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η μείωση στους όγκους των κοντέινερ αντισταθμίστηκε από τα υψηλότερα ναύλα φορτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, των ΗΠΑ και της Κίνας, οδήγησε σε «ενδείξεις μείωσης» στους όγκους εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

«Οι νέοι δασμοί μπορεί πιθανόν να μειώσουν την αναμενόμενη αύξηση στους παγκόσμιους όγκους εμπορευματοκιβωτίων κατά έως 1 ποσοστιαία μονάδα» ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk Σέρεν Σκόου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων, τόκων, προβλέψεων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1,24 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο, συγκριτικά με 1,25 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα για την περίοδο αυτή διαμορφώθηκαν στα 9,54 δισ. δολάρια, οριακά χαμηλότερα από τα 9,62 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης